Aquapark De Zandstuve Vroomshoop partner van de Triatlon Vroomshoop

In 1963 werd  het gemeentelijke openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop gerealiseerd.

Het openluchtzwembad De Zandstuve is prachtig gelegen aan de Hammerweg in een bosrijke omgeving. Eind 2016 werd door de gemeenteraad van Twenterand besloten dat er als vervanging van de Stamper een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen zal komen. Tegelijkertijd werd besloten dat de exploitatie en het beheer van de het openluchtzwembad Zandstuve in Vroomshoop op dezelfde wijze dan voorheen wordt voorgezet door de gemeente Twenterand.

Op initiatief van de Dorpsraad Vroomshoop zijn begin 2017 zeven betrokken burgers actief aan de slag gegaan met het creëren van voorzieningen  in en rondom het openluchtzwembad de Zandstuve. Het zwembad wordt omgedoopt in het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. Het doel is een totaal recreatief beleven wat het zwemmen, bewegen en ontmoeten te realiseren en dat voor jong en oud. Een eigentijds Aquapark heeft zeker een gunstige invloed op de bezoekersaantallen op de bezoekersaantallen.

Er worden extra voorzieningen op het water gerealiseerd, er komt een glijbaan en sport en spel worden op de zonneweide gepromoot. Er komen lounge- en schaduwplekken voor de bezoekers. Bij de uitvoering van de plannen wordt nauw samengewerkt met de gemeente Twenterand en met externe partners, waarbij de zwem- en poloclub De Zandstuve en de IJsclub Vroomshoop.

De stichting Triatlon Vroomshoop wordt door de stichting Aquapark De zandstuve vroomshoop als een natuurlijke partner gezien wat het gezonde bewegen betreft. Dit geweldige evenement start immers vanuit het Aquapark De Zandstuve, ook wel “Overijssels mooiste” genoemd. Voorzitter van het stichttingsbestuur is Herman Lutke Veldhuis en het secretariaat berust bij Riëtte Makkinga, Emailadares: riette.makkinga@dorpsraadvroomshoop.nl  tel. 06-48 25 51 74. Stef Lamberink is penningmeester en verdere bestuursleden zijn Gerwin Breukelman, Alwin Hoogenkamp , Hans Nieboer en Carolijn Worner. Via Facebook zijn de activiteiten en ook inzamelacties van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop op de voet te volgen.

Plaats een reactie