Ben Heerink

lichamelijke inspanning is geestelijke ontspanning

 

Vanaf de middelbare school zat de duursport er bij Ben al in. Als leerkracht op de basisschool in Almelo is hij later veel blijven sporten en was natuurlijk ook sport co├Ârdinator van de school. De schoolsportdagen van Almelo waarbij toch 1500 tot 2000 kinderen gaan sporten, die werden oa ook door Ben georganiseerd. Inmiddels is hij met pensioen. ┬áIn Almelo heeft hij 4 jaar in het bestuur gezeten van de triatlonvereniging. Deze bestaat inmiddels niet meer en Ben is nu al sinds de oprichting van Argo in Wierden lid van die triatlonvereniging en dat is inmiddels al ruim 28 jaar. Ook hier heeft hij in het bestuur gezeten.

Enkele wapenfeiten: 5 maal een hele triatlon op zijn naam gezet in de tijd dat Nederland internationaal een zeer goede naam had op triatlon gebied zat hij bij de landelijke top. Wereldwijd halve triatlons, marathons en hardloopwedstrijden gelopen en ook podiumplaatsen bemachtigd. Ook in Vroomshoop heeft hij het podium al gehaald. Al jaren is Ben ook jurylid bij verschillende triatlons in den lande. Een belangrijke gemene deler van goed georganiseerde wedstrijden is een enthousiast team van vrijwilligers. Het succes staat en valt met vrijwilligers en daar zie je het vaak op stuklopen. Grote waardering voor allen die hun steentje bijdragen!

Vroomshoop onderscheid zich door het prachtige 50 meter zwembad, goed bereikbaar en ruime parkeerplekken. Volg vanaf de parkeerplaats de uitgerolde vloerbedekking en je komt vanzelf bij de wisselzone. Erg fijn is het dat de startnummers ook bij het parcours zelf opgehaald kunnen worden. Ook voor de toeschouwers is het goed geregeld rondom de rotondes met toiletten en ook de koffie die je aan het parcours kunt kopen. Het mooie is ook dat je de sporters overal weer voorbij ziet fietsen en lopen.

Stayeren is altijd een discussie tijdens een triatlon. Ben zou er geen mensen voor uit de wedstrijd halen als hij jurylid is want echte sportmensen willen zelf presteren en niet met een ander meeliften. De topprestaties van weleer zitten er momenteel niet meer voor hem in maar op 5 september is hij zeker weer van de partij bij de Triatlon in Vroomshoop. Dit wordt dan de 6e keer dat hij meedoet.

Plaats een reactie