“Twenterand Triatlon Challenge”

Vroomshoop – 5 december 2020

De Haere Triatlon Vroomshoop lanceert de ”Twenterand Triatlon Challenge”.

Aan de series bij De Haere Triatlon Vroomshoop wordt komend jaar een nieuwe afstand toegevoegd. Waar voor de één een kwart triatlon al voldoende is, ligt voor de ander de uitdaging bij een hele triatlon. Als organisatie zijn wij dan ook enthousiast om een primeur te kunnen delen namelijk dat wij in 2020 een HELE triatlon in Vroomshoop organiseren! Hierdoor is er nu voor ieder type sporter een afstand beschikbaar.

Een hele triatlon is vrij uniek in Nederland; je kunt het aantal georganiseerde hele triatlons op één hand tellen. Denk aan Challenge Almere-Amsterdam, De Gelreman – Arnhem, De Grunnman – Groningen en De Frysman – Friesland.

De afstanden in Vroomshoop zijn als volgt: 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km hardlopen.

Er is gekozen voor een parcours dat (grotendeels) buiten het bestaande parcours valt. Zwemmen in open water in het kanaal dat door Vroomshoop loopt (i.p.v. het 50-meter zwembad), een snel fietsparcours door een verkeersarm buitengebied en een loopgedeelte dat wordt afgerond met enkele rondes op het gezellige loopparcours in het dorp. De voorlopige informatie over het parcours is te vinden via de website.

Door het uitzetten van dit nieuwe parcours voor de hele triatlon, geeft dat de mogelijkheid om ook de onderdelen van de halve triatlon via hetzelfde parcours te laten verlopen, dus ook daar: zwemmen in open water, een ander fietsparcours dan vorige jaren èn de afronding van de wedstrijd op het gezellige loopparcours door het dorp.

Inschrijven voor deze (en de andere) afstanden kan vanaf 5 december 2020, klik hier.

2 gedachten over ““Twenterand Triatlon Challenge””

Plaats een reactie