Dames TTvW Hof van Twente

Dit jaar is Vroomshoop te gast voor de finales van de Schuiteman 2eDivisie Noord. Aan deze competitie doet ook het dames team mee van TTvW Hof van Twente. Dit team bestaat dit jaar voor het eerst na een advertentie van triathlonvereniging TTvW. 6 enthousiaste dames reageerden hierop, Laura van der Neut (18), Maren Kuipers (19), Mieke Prins (25), Riande van Weezep (2), Karen Eshuis (32) en trainster Annedien Enter (41).

Als team trainen ze 2x per week. Op dinsdagavond bij het zwembad te Markelo en in het weekend spreken ze af via de whats app. Individueel wordt daarnaast ook veel getraind. In totaal trainen ze ongeveer 6 dagen in de week. 2-3 keer zwemmen, 2 keer lopen en 2-3 keer fietsen. In het weekend combineren ze de diverse onderdelen op 1 dag.In de winter wordt de racefiets meestal ingeruild voor de mountainbike en/of de sportschool.Ze vinden het allen heerlijk om te sporten en balen soms als ze bijvoorbeeld op vrijdagavond een verjaardag hebben. Dan kan er niet worden gesport. Of ze ook wel is tegenzin hebben. “Ja” zegt Laura. “Als ik in het zwembad moet wacht ik altijd tot het laatste moment, maar als ik eenmaal in het water lig dan vind ik het heerlijk”.

Maar zoveel trainen, hebben ze daar wel tijd voor? Hoe combineer je dit met thuissituatie en werk of school?”School gaat altijd voor” geeft Annedien aan, “dat hebben we vanaf het begin gezegd.” De andere teamleden geven aan dat het thuisfront eraan gewend is, omdat ze meestal zelf ook een sportieve bezigheid hebben.

Het eerste jaar in teamverband zien ze als een leerjaar. Ze leren nu al veel van elkaar, bijvoorbeeld met elastiekjes je schoenen vastmaken aan de racefiets. Doel is wel om te gaan voor een podiumplek, maar hoe sterk de concurrentie is weten ze niet. Dat is dus afwachten bij de eerste wedstrijd te Arnhem. Naast Arnhem wordt in competitieverband ook wedstrijden afgelegd in Amsterdam, Groningen, Zeewolde en uiteindelijk Vroomshoop.

Individueel zijn een aantal teamleden ook te vinden bij triatlons in Holten, Bathmen, Markelo, UT Enschede, Hardenberg, Klazienaveen en Wierden. Daarnaast zijn ze ook te zien bij hardloopwedstrijden, run-bike-run en diverse wielertochten.

Doelstellingen individueel zijn ook om podiumplekken te halen. Zo wil Mieke wel een keer op het hoogste podium staan na een aantal 2e plekken. Karen gaat dit jaar op 9 juli de halve triathlon in de Pyreneeën afleggen en op 10 september zelfs de hele triatlon in Almere.

Hebben ze nog tips voor de andere deelnemers en organisatie van Triatlon Vroomshoop?

–           Brutaal andere mensen vragen (via whats app) om mee te gaan sporten. Daardoor zijn    mensen eerder getriggerd om wel mee te gaan. Samen trainen is namelijk veel leuker      dan individueel.

–           Dag voor een wedstrijd gezond eten en veel water drinken.

–           90 minuten voor de wedstrijd niet meer drinken i.v.m. toiletbezoek. 15 minuten voor      de wedstrijd mag je wel weer wat drinken.

–           Organisatie rotonde vegen, zorgen voor goede koffie voor maximaal een €1, maar het    belangrijkste is goed weer. En de prijsuitreiking direct na de afgehandelde afstanden    en niet pas einde van de dag. Scheelt voor mensen lang wachten en irritatie.

Op de vraag, wat is jullie doelstelling in Vroomshoop zijn ze het unaniem over eens, minimaal een podiumplek!

Plaats een reactie