De Haere Triatlon Vroomshoop sportief succes in Twenterand

Zaterdag 9 september werd voor de negende keer de triatlon gehouden in Vroomshoop. Het was weer een sportief evenement van groots formaat! Ondanks de hevige regen van de dag ervoor en de slechte weersvoorspelling waren er weinig afmeldingen en was het deelnemersaantal weer groter dan het voorgaande jaar.

In de aanloop naar het evenement was door vele vrijwilligers hard gewerkt om alle benodigde wegafzettingen en omleidingen voor te breiden om iedereen veilig over het parcours te laten gaan. Èn om zo snel mogelijk na de prijsuitreiking de wegen weer vrij te geven. De organisatie is de trouwe groep vrijwilligers enorm dankbaar.

Het eerste onderdeel bij een triatlon is zwemmen; het ruime 50 meter bad bij De Zandstuve is zeer geschikt om ook een jeugd onderdeel toe te voegen. Elk jaar groeit het aantal inschrijvingen van jonge deelnemers. Tijdens alle series zijn gecertificeerde duikers in het bad om vanuit hun onderwater-positie de veiligheid in de gaten te houden.

De finaledag van de Schuiteman 2eDivisie Noord was een mooie afsluiting van het triatlonseizoen. Er werd gestreden in teamverband, in groepjes van 3 of 4 atleten legden zij het parcours af. Ook werd zaterdag voor de brandweer uit regio Twente een onderling triatlon kampioenschap gehouden. Vele teams hebben gestreden op de achtste afstand.

De beste Twenteranders :
Dames Heren
Achtste Triatlon Suzanne Baars (Vriezenveen) Jasper te Walvaart (Vroomshoop)
Kwart Triatlon Hilde Pape (Vriezenveen) Jorn Ekkel (Vroomshoop)
Uitlag Overall:
Dames Heren
Kwart triatlon Anne-Wil Veldman (Amsterdam) Edwin Ophof (Raalte)
Achtste triatlon Sanderman (Rijssen) Guido Gosselink (Ahaus)
 Schuiteman 2eDivisie Noord:

Bij de heren ging de winst naar Hellas 3 uit Utrecht en bij de dames naar Triteam Groningen 3

Jeugd:

Maquinho Vorst uit holten won bij de jongens en bij de meisjes was Nienke Ensink uit Holten de snelste.

Het beste team bij de jeugd was Team Bam uit westerhaar.

De scholenbokaal ging dit jaar naar de Eltheto Toppers uit Vriezenveen

Uitslagen

De organisatie dankt de steun van alle sponsoren, op velen kan jaar in jaar uit worden gerekend. Ook is het fijn dat iedere keer weer medewerking wordt verleend door aanwonenden. De sporters hebben genoten van de ondersteuning door de bewoners en bezoekers langs het parcours.

De organisatie kijkt uit naar volgend jaar – een jubileumjaar: op 8 september 2018 is de triatlon Vroomshoop voor de tiende keer!

Plaats een reactie