Doe weer mee aan De Haere Triatlon Vroomshoop

Doe dit jaar (weer) mee met De Haere Triatlon Vroomshoop

Vanaf 1 februari is inschrijven mogelijk voor alle afstanden van De Haere Triatlon Vroomshoop. Het sportieve evenement in Vroomshoop (zwemmen, fietsen, hardlopen) wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 september.

Je kunt je inschrijven via de website  www.dehaeretriatlonvroomshoop.nlof rechtstreeks op de NTB site (www.ntbinschrijvingen.nl).Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan snel in

Er is keuze uit diverse afstanden: 

 ZwemmenFietsen HardlopenIndividueelTeam
Halve1900 mtr92 km20 kmJaNee
Kwart1000 mtr40 km10 kmJaNee
Achtste 500 mtr20 km 5 kmJaJa
Zestiende 250 mtr10 km 2,5 kmJaNee
Jeugd (mini) 100 mtr 5 km 1 kmJaJa 

De halve triatlon staat er weer bij (vorig jaar het debuut). Vele enthousiaste reacties zorgen ervoor dat het aantal startplekken is verhoogd tot 80 stuks. Vorig jaar waren de beschikbare plekken op deze afstand binnen 48 uur geheel volgeboekt.

Nieuw dit jaar is de zestiende triatlon. Vanuit diverse kanten werd een verzoek gedaan om deze afstand toe te voegen; als tweede (iets langere) jeugdafstand maar zeker ook geschikt als kennismaking met de triatlon duursport. Als stimulans wordt aan deze afstand een extra leeftijdscategorie toegevoegd: de 60+ voor heren en dames.

Voor de basisschooljeugd staat ook dit jaar een korte jeugdafstand op het programma. Er kan zowel individueel als in een team worden deelgenomen. De Rabobank scholenbokaal zal weer worden uitgereikt aan het snelste team van een van de basisscholen. Geef je op!

Deze jeugdcategorie start weer laat in de middag zodat de reguliere zaterdagsporten gewoon beoefend kunnen worden.

De start van alle series is bij Aquapark De Zandstuve aan de Hammerweg te Vroomshoop (buitenbad met 50 meter banen). De wisselzone bevindt zich op de ligweide van het Aquapark, dus op hetzelfde terrein (voor de halve triatlon is er elders nog een tweede wisselzone). Na het zwemonderdeel wordt er gefietst over de Hammerweg / Vroomshoopseweg tussen de rotonde Kennedystraat Vroomshoop en rotonde Den Ham (en tussenliggend buitengebied). Het laatste onderdeel is hardlopen; vanaf de wisselzone via het afgezette parcours in het dorp rondom rotonde Kennedystraat en onder andere Hoekweg en De Wulp. Zowel het fiets- als het loopparcours zijn verkeersvrij; afgezet voor ander verkeer middels wegafzettingen grotendeels voorzien van verkeersregelaars en parcourswachten.

Bij de halve triatlon is het parcours afwijkend. De locatie van het zwemonderdeel is hetzelfde (ook Aquapark De Zandstuve Р50 meter bad), maar voor het fietsen en hardlopen wordt een andere route genomen dan voor de overige onderdelen. Het fietsparcours gaat via het buitengebied richting Den Ham en Beerzerveld. Het loopparcours voegt via de Bunte in in het bestaande loopparcours. Het precieze parcours staat op de website vermeld. Dit parcours is niet verkeersvrij maar zal worden gecontroleerd door verkeersregelaars met centrale aansturing via het coördinatiecentrum.

Plaats een reactie