Gerard Lohues

ie mut ja wel wat doen om fit te blijven

Deze sportieve Sibculose opa is sinds 1999 woonachtig in Vroomshoop aan de Wilgenhoek in Vroomshoop. Tijdens de jaarlijkse triatlon Vroomshoop houdt men in deze buurt samen een gezellige buurt barbecue en daar is het idee ontstaan om mee te gaan doen. Samen met buurman Bram Meijer (zwemmen) en Bert Luchies (hardlopen) zal Gerard op 5 september van start gaan bij de afstand 1/8e Trio.

Op zijn 70e jaar is hij begonnen met fietsen en later is hij ook lid geworden van WTC Vroomshoop. Hij fietst nu nog zeker 3 x per week met afstanden tot boven de 100 km, in de meeste weken fietst hij altijd nog wel een paar honderd kilometer! Om fit te blijven, om zich goed te voelen en omdat het ook erg gezellig is om met een groep te fietsen. De laatste jaren valt hem op dat er veel mensen zijn die slecht opletten in het verkeer en met andere dingen bezig zijn (mobieltjes, muziek, oordopjes etc) waardoor hij al enkele ongelukken heeft meegemaakt en heeft zien gebeuren.

Tijdens zijn werkzame leven als akkerboer die ook veel kippen hield,  had hij een goed getraind lichaam door veel beweging tijdens het dagelijkse werk. De tijd ontbrak hem toentertijd om zelf te gaan sporten waardoor dit er nooit van is gekomen. “De eerste keer dat ik op een racefiets zat was ik al 70 jaar”.

Inmiddels is hij de 80 jaar gepasseerd, voelt zich nog super fit en geniet samen met zijn vrouw Elly veel van zijn 4 kinderen en 9 kleinkinderen. Als hij zin heeft gaat hij nog even naar het boerenbedrijf in Sibculo wat nu zijn zoon John voortzet of hij maakt andere plannen met Elly. Zoals zwemmen met de kleinkinderen. Pasgeleden zei 1 van de kleinkinderen in het zwembad De Zandstuve “opa durft niet van de duikplank”. Nou dat heb ik hem even laten zien, haha! Ook fietst hij regelmatig met zijn vrouw door de omgeving, Elly op een elektrische fietst en ik op de gewone fiets. Belangrijkste motto is dan om te genieten van het fietsen.

Plaats een reactie