Halve Triatlon

De halve triatlon bestaat uit 1900 meter zwemmen, 91 kilometer fietsen en 20,4 kilometer lopen.

De wedstrijd is kleinschalig van opzet, maximaal 40 triatleten mogen starten.
Er is alleen ruimte voor individuele triatleten, er kunnen geen duo’s en/of trio’s deelnemen.

Zwemmen

38 baantjes van 50 meter moeten worden afgelegd in zwembad De Zandstuve. Wanneer je de laatste 50 meter ingaat, word je aangetikt.

Fietsen

Vanaf de wisselzone tot net buiten de poort van het zwembad moet er worden gelopen met de fiets. Vanaf de zwembadpoort mag er worden gefietst. Vanaf het zwembad wordt er rechtsaf geslagen richting Vroomshoop, keren op de rotonde en dan richting Den Ham tot de Wittenbrink. De Wittenbrink wordt gevolgd tot de Geerdijk. Linksaf de Geerdijk op tot het einde. Hierna rechtsaf de Vosseboerweg op en weer rechts de Bossinkkamp op. Bossinkkamp volgen en linksaf de Hammerflier op. Links af slaan (blijft Hammerflier en volgen tot de Vosseboerweg. Rechtsaf de Vosseboerweg op slaan en volgen tot Beerzerhaar. Beerzerhaar volgen en rechtsaf slaan de Beerzerhooiweg op. Beerzerhooiweg volgen tot het einde, daarna rechtsaf de Kolenmieten op en weer links de Kolenmieten vervolgen. Op de Kolenmieten eerst linksaf en vervolgens rechtsaf slaan (blijft Kolenmieten) en volgen tot de Geerdijk. Rechtsaf slaan de Geerdijk op.
De ronde is 14,5 kilometer, de ronde wordt 5 keer afgelegd. In de zesde ronde wordt op de Geerdijk linksaf geslagen naar de 4e Blokweg. 4e Blokweg vervolgen en linksaf de Bunte op. Nabij het voormalig tuincentrum is de tweede wisselzone gesitueerd. Hier wordt gewisseld van fietsen naar het lopen.

Lopen

Vanuit de tweede wisselzone wordt een aanloopstuk gelopen. Via de Bunte kom je halfweg de loopronde op het loopparcours. De loopronde is identiek aan loopronde voor de achtste en kwart. De negende keer dat je bij de finish komt mag je finishen. Om het tellen te vergemakkelijken worden er armbanden uitgereikt nabij het keerpunt op de Hammerweg: verzamel er negen en je mag finishen.

Triatleten die zich hebben ingeschreven voor de halve triatlon: