1/2 Triatlon

De halve triatlon bestaat uit 1900 meter zwemmen, 91.5 kilometer fietsen en 20,2 kilometer lopen.

Er is alleen ruimte voor individuele triatleten, er kunnen geen duo’s en/of trio’s deelnemen.

Zwemmen

38 baantjes van 50 meter moeten worden afgelegd in zwembad De Zandstuve. Wanneer je de laatste 50 meter ingaat, word je aangetikt.

Fietsen

Vanaf de wisselzone tot net buiten de poort van het zwembad moet er worden gelopen met de fiets. Vanaf de zwembadpoort mag er worden gefietst. Vanaf het zwembad sla je linksaf de Vroomshoopseweg op, daarna rechtsaf de Wittenbrink op. De Wittenbrink wordt gevolgd tot de Geerdijk. De Geerdijk wordt overgestoken naar de Bossinkkamp. Op de Bossinkkamp wordt rechtsaf geslagen naar de Hammerflier. De Hammerflier eindigt hier in een T-splitsing. Dit is het aanloopstuk.

Vanaf de Hammerflier sla je linksaf de Hammerflier op, hier begint de ronde. Hammerflier volgen tot de Vosseboerweg. Rechtsaf de Vosseboerweg op slaan en volgen tot Beerzerhaar. Beerzerhaar volgen en rechtsaf slaan de Beerzerhooiweg op. Beerzerhooiweg volgen tot het einde, daarna rechtsaf de Kolenmieten op en weer links de Petersweg op. Haaks linksaf brenge je op de Kolenmieten, vervolgens rechtsaf slaan (blijft Kolenmieten) en volgen tot de Geerdijk. Rechtsaf slaan de Geerdijk op. De Geerdijk volgen tot de Bakkersweg, deze uitrijden waarna je linksaf op de Hammerflier komt en bij het begin punt van de ronde. De ronde is 11,1 kilometer, de ronde wordt 7 keer volledig afgelegd.

In de ACHTSTE ronde wordt op de Geerdijk linksaf geslagen naar de 4e Blokweg. 4e Blokweg vervolgen en linksaf de Bunte op. De tweede wisselzone ligt op een grasveld ongeveer halfweg de Bunte, zie hier voor de parcourskaart).

Hier wordt gewisseld van fietsen naar het lopen.

Om fouten in je telling te voorkomen wordt het aangeraden om elastiekje of iets dergelijks aan je fiets te bevestigen en deze bij de drankpost af te werpen (dit is de enige plaats waar je je spullen mag afgooien, op andere plaatsen volgen straffen door de jury). Al je elastiekjes afgeworpen is rechtsaf slaan naar wisselzone 2.

 

Lopen

Vanuit de tweede wisselzone wordt een aanloopstuk gelopen. Via de Bunte kom je halfweg de loopronde op het loopparcours. De loopronde is identiek aan loopronde voor de achtste en kwart. De negende keer dat je bij de finish komt mag je finishen. Om het tellen te vergemakkelijken worden er armbanden uitgereikt nabij het keerpunt op de Hammerweg: verzamel er negen en je mag finishen.