Het is gewoon super leuk om mee te doen

Vorig jaar was de eerste editie van de Raboscholenbokaal bij de triatlon Vroomshoop. Winnaars van de 1e editie was het team “De Oranjekanjers” van de Oranjeschool. Van de 15 teams die meededen kwamen Luca Wörner (nu 10 jaar) en Joep Vos (nu 9 jaar) als eerste over de finsish.
Luca nam de onderdelen zwemmen (100 mtr) en fietsen (6,1 km) voor zijn rekening, Joep het onderdeel hardlopen ( 1 km).
Hoe ze terugkijken op de triatlon van vorig jaar waren ze allebei snel met elkaar eens, het was super leuk om mee te doen.
Maar winnen maakte het nog veel mooier. Op het hoogste plek van het podium staan, bloemen in ontvangst mogen nemen, een medaille om de nek, maar het mooiste, de grote wisselbeker uitgereikt krijgen. En daarna lekker ijsjes eten bij de rotonde, want dat hadden ze wel meer dan verdiend. Helaas moeten ze de wisselbeker dit jaar weer inleveren, dat vinden ze dan wel weer een beetje jammer.

Dit jaar doen ze beide weer mee met de triatlon, maar niet samen als team. Luca doet dit jaar individueel mee en Joep in teamverband met jongens van zijn voetbalteam.Luca doet al voor de 4e jaar op rij mee, Joep al voor de 3e jaar op rij. Dit geeft wel aan hoe leuk ze het vinden. Ze hebben er nu al erg veel zin en de voorbereiding is al in volle gang. Lekker veel zwemmen, fietsen en hardlopen. Want een goede voorbereiding is het halve werk.
Ze roepen ook alle jongeren van de basisscholen op om mee te doen. Het is gewoon een super leuke ervaring om mee te doen. Het is goed voor je lichaam, je krijgt er een goede conditie van en het geeft gewoon een kick dat er zoveel publiek aan de kant staat. Bij deze dan ook de oproep aan zoveel mogelijk mensen om weer te komen kijken. Want al die aanmoedigingen is echt heel erg gaaf en je wordt er nog fanatieker van. En het finishen op zich is al een feest. Want bij de finish stond er vorig jaar namelijk ranja en water klaar, stukjes fruit, stukjes stroopwafels en zelfs winegums.

Hebben ze nog tips voor andere scholieren?
Dat hebben ze zeker. Maak je startnummer vast aan een elastiek en fiets in je zwembroek, dit scheelt weer veel wisseltijd. Goed klaarstaan bij de wissel, zodat je zo snel mogelijk weer weg kunt. Vraag om hulp het bij het wisselen (1 volwassene als hulp is toegestaan). Route van de triatlon van tevoren verkennen en dit oefenen. Niet als een dolle weggaan maar je krachten verdelen en water of sportdrank drinken tijdens het fietsen. Tenslotte geven ze aan dat je vooral een sport moet gaan uitoefenen wat je heel erg leuk vind om te doen, zodat je lekker fit bent en blijft.

Willen ze verder nog iets kwijt?
Bij deze nogmaals een oproep aan alle scholieren, doe allemaal mee met de triatlon want het is gewoon super leuk om mee te doen!

Plaats een reactie