Hoe een triatleet geboren wordt

Jasper te Walvaart deed in de tweede editie van de Triatlon Vroomshoop voor het eerst mee, dat was in 2009. Samen met zijn vrienden Sven en Timo had hij zich ingeschreven als trio op de jeugdafstand. Het jaar daarna schreef hij zich in als individuele deelnemer en inmiddels is er een heuse tri-atleet opgestaan. Jasper werd ieder jaar weer enthousiaster door zijn deelname aan de triatlon in Vroomshoop en de serieuze voorbereidingen die hij deed. Dit leidde ertoe dat hij 2 jaar geleden met voetballen en tennissen stopte om zich aan te sluiten bij Triatlonvereniging Argo in Wierden. Vorig jaar heeft hij een seizoen extra schaatstrainingen gevolgd waarna hij op de wintertriatlons ook goe voor de dag kwam. Hij bereikte onder andere de 9e plek bij de NK wintertriatlon in Enschede! Ook volgt Jasper speciale fietstrainingen bij fietsclub AWV de Zwaluwen in Almelo. Inmiddels heeft hij de leeftijd dat hij ook mee mag doen op de seniorenafstanden (vanaf 14 jaar). Jasper schrijft zich in voor wedstrijden door het gehele land, van Amsterdam tot Klazienaveen want Jasper heeft de smaak te pakken! Hij zit momenteel in de landelijke 2e divisie.

Jasper komt uit een sportief gezin. Zijn broer Maarten (2003) kan hem met de triatlon tijden niet meer bij houden, hoewel het met tennissen precies andersom is. Maarten doet alleen mee aan de triatlon in Vroomshoop en hoopt ooit nog eens de grote internationale tennistoernooien te winnen.

Dit jaar heeft Jasper een grote uitdaging: de snelste Twenterander worden tijdens de Triatlon Vroomshoop (vorig jaar behaalde hij al een mooie 2e plek). Vanwege de ruime triatlon ervaring kunnen de beide broers meerdere triatlons met elkaar vergelijken: ze vinden dat in hun eigen dorp toch wel een hele mooie triatlon wordt geregeld. Met name door het 50 meter zwembad, de wisselzone die overal dichtbij is en natuurlijk een publiek zoals je het nergens tegenkomt. Het publiek moedigt iedereen aan en niet alleen de bekende sporters! Met het gratis uitgereikte deelnemersboekje kent het publiek elke sporter bij naam! Een fantastisch publiek om voorbij te fietsen of te rennen!

 

1 gedachte over “Hoe een triatleet geboren wordt”

  1. Het is geweldig om te zien hoe naast een studie vrije tijd ook kan worden ingezet voor sport. Als fervent zwemmer is het nog niet zo lang geleden dat Jasper wel eens een baantje mee zwom in het 50 meter bad “De Zandstuve” en ook al zwom hij dan wel iets harder naar 50 meter stopte Jasper meestal. Ik hoef het nu niet meer te proberen, zelfs niet op 1000 meter want ik wordt er aan alle kanten uitgezwommen. Het is erg leuk te zien hoe een tiener zich ontwikkeld als man en waar deze tiener zo enthousiast met zijn sport bezig is. Ik hoop dat hij met deze sport door kan en wil gaan en dat er voor Jasper ook goede ondersteuning komt om het allemaal mogelijk te maken. En voor de Triatlon van 2015 heel veel succes en ik zal er zeker bij zijn jouw aan te moedigen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie