Inschrijving geopend

Vanaf 1 februari inschrijving geopend voor De Haere Triatlon Vroomshoop

Online inschrijven is weer mogelijk voor de triatlon in Vroomshoop die ook dit jaar weer in september wordt gehouden. Op zaterdag 9 september zullen in het dorp Vroomshoop en het buitengebied richting Den Ham zullen weer vele (tri)atleten starten. Er wordt gezwommen, gefietst en hardgelopen; individueel of in teams (duo of trio).
Er is keuze uit diverse afstanden:
• kwart triatlon: 1 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen;
• achtste triatlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen;
• jeugd afstand (in diverse leeftijdscategorieën): 100 mtr zwemmen, 6,8 km fietsen, 1 km lopen.
In alle categorieën kan zowel individueel of als team (duo of trio) worden deelgenomen. Inschrijven kan via de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl of rechtstreeks op de NTB site (www.ntbinschrijvingen.nl). Op de dag zelf is het niet mogelijk om je in te schrijven voor deelname; dus inschrijven doe je vooraf. De start is op het terrein van zwembad De Zandstuve aan de Hammerweg te Vroomshoop (buitenbad met 50 meter banen). Ook de wisselzone bevindt zich daar. Na het zwemonderdeel wordt er gefietst over de Hammerweg /Vroomshoopseweg tussen de rotonde Kennedystraat Vroomshoop en rotonde Den Ham (en tussenliggend buitengebied) en het laatste onderdeel is hardlopen via het afgezette parcours in het dorp rondom rotonde Kennedystraat en onder andere Hoekweg en De Wulp.

Het aantal jeugddeelnemers groeit ieder jaar. Vorig jaar waren er ruim 100 jeugddeelnemers. Ook dit jaar zullen scholen in Twenterand weer worden benaderd om het sporten bij jeugd te stimuleren via de triatlon. Het bestuur van de triatlon werkt hier nauw samen met Samenwerkend Sportief Twenterand. Voor het derde jaar is de Rabobank scholenbokaal te winnen. Dit is een
wisselbeker die wordt uitgereikt aan het snelste basisschool team. Jeugd van alle basisscholen uit de omgeving kan zich hiervoor opgeven, voorwaarde is opgave als team met 2 of 3 kinderen van dezelfde school. Wie strijden er mee voor die mooie beker?
Vorig jaar was op het parcours in Vroomshoop voor het eerst de finale wedstrijd van 2eDivisie Noord te gast; een officiële NTB wedstrijd voor teams. Na lovende reacties van zowel atleten als de NTB zelf, is ook in 2017 weer de finaledag aan Vroomshoop toegekend. Een hele eer! De rotonde Kennedystraat /Hoekweg zal dus voor de tweede keer het middelpunt worden van een spetterende afsluiting van de Schuiteman 2eDivisie Noord. Het bestuur van de triatlon is achter de schermen al weer druk met de voorbereidingen. Ook wordt ieder jaar weer een belangrijke bijdrage geleverd
door vele sponsoren en vrijwilligers. Het bestuur dankt hen voor de jarenlange steun. Ook door aanwonenden aan het parcours wordt ieder jaar medewerking verleend om het parcours vrij te geven, het bestuur is blij dat jaar in jaar uit e.e.a. in goed overleg verlopen kan. Op 9 september dus alweer voor de 9e keer de triatlon in Vroomshoop, met elk jaar weer meer deelnemers. Volgend jaar een jubileum: het bestuur maakt alweer volop plannen.
Foto’s van Tom Olthof

Plaats een reactie