Jacqueline  Davenschot

Deelneemster sinds eerste editie van de Triatlon Vroomshoop

In 2007 had haar man Ben Davenschot zich ingeschreven voor een loopclinic om te trainen voor een 5 km hardloopwedstrijd. Wekelijks vocht hij tegen zichzelf en tegen de elementen om te zorgen dat hij op de geplande datum klaar was om de wedstrijd te kunnen uitlopen. Jacqueline steunde hem hiermee en ging zelf ondertussen rustig door met het wekelijkse gymnastiek uurtje samen met buurvrouw Jolanda Elzinga.

Toen Ben de clinic had volbracht kreeg hij Jacqueline ook zover om een jaar later een hardloop clinic te volgen. Omdat in 2009 Vroomshoop 150 jaar bestond en er een Triatlon georganiseerd zou worden in het dorp, besloot ze om hiervoor direct door te trainen, nadat ze de hardloopclinic had volbracht. Aan de finish stond Kees Smelt (De Haere) het eerste jaar om te informeren of alles nog goed ging!

Sporten begon als uitlaatklep voor Jacqueline, na het tragische verlies van 3 van haar kinderen. De clinic, de trainingen en de vele wedstrijden die zij vervolgens gelopen heeft, hebben gezorgd dat ze weer in balans kwam. Haar man en haar beide zonen staan vaak langs de kant en moedigen haar natuurlijk luidkeels aan als ze weer eens een topprestatie heeft geleverd door een persoonlijk record op haar 5, 10 of zelfs halve marathon te lopen. Door te trainen met zwemmen, fietsen en hardlopen hou je het leuk. Bovendien raken je spieren dan ook niet te snel overbelast.

Inmiddels heeft ze een afgeronde basiscursus looptrainster bij de Atletiek Unie gevolgd en is ze ingedeeld voor de vervolgtraining hierop. Ze geeft namelijk zelf looptrainingen en hardloopclinics bij Loopgroep de Zandstuve, onderdeel van Omnivereniging Sportlust Vroomshoop. Door de week is ze werkzaam als Röntgen Laborant op het Streekziekenhuis in Hardenberg.

Het mooiste van de Triatlon Vroomshoop vindt ze de maanden voorafgaand aan de wedstrijddag, de periode waarin heel veel sportende Vroomshopers elkaar tijdens trainingen tegenkomen, fietsend, hardlopend of in het zwembad. Het geeft het saamhorigheidsgevoel in Vroomshoop iets extra’s. Vorig jaar was ze voor de 3e keer de snelste dame van Twenterand en overall 3e in haar leeftijdscategorie op de kwarttriatlon, maar vergat ze de prijsuitreiking doordat ze met iedereen aan het kletsen was in de wisselzone toen ze haar racefiets weer ophaalde! Als ze dit jaar weer snel genoeg is krijgt ze een herkansing!

Plaats een reactie