Sportwethouder Martha van Abbema

Nog maar net wethouder sport in de gemeente Twenterand kwam de uitnodiging om aanwezig te zijn bij mijn eerste grote sportevenement; de triatlon van Vroomshoop.

Eigenlijk kende ik de triatlon alleen van de jaarlijkse afzetting van de provinciale weg tussen Vroomshoop en Den Ham op een zaterdag in september.
Dus ik was wel heel benieuwd …..
Samen met onze sportieve burgemeester, die het startschot zou geven was ik aanwezig bij de start van de wedstrijd van de 2e divisie Noord. Wat een compliment voor de organisatie dat ze gastheer mogen zijn voor deze wedstrijd.Dat zegt wel iets over je professionele aanpak. En dat was vooral wat opviel in de loop van de dag; wat een enthousiasme, wat een top-organisatie. Aan alles was gedacht op het gebied van veiligheid.
Heel veel tijd is er door het bestuur in gestoken om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Heel veel vrijwilligers zijn op de dag zelf nodig om alles in goede banen te leiden.Heel veel mensen langs het parcours zorgen voor de gezellige sfeer die bij zo’n evenement hoort. En wat een betrokkenheid van ondernemers om het evenement te sponsoren.

Sport betekent heel erg veel voor gemeenten.Wij prijzen ons gelukkig dat er zoveel betrokken vrijwilligers zich belangeloos willen inzetten voor sport, voor dit soort evenementen.
Het geeft heel veel reuring en levendigheid in een kern. Maar bovenal gaat er een enorme stimulans vanuit om mee te doen. Dat geldt voor onze jeugd, al die kinderen die mee kunnen doen via de scholen. En het geldt zelfs voor het college van burgemeester en wethouders die zich ter plekke heeft laten overhalen om komend jaar ook mee te doen als groep.

We hopen ook in 2017 weer op een fantastisch evenement!

Plaats een reactie