Suzanne Baars

Als “dochter van” raakte ze 9 jaar geleden bekend met de triatlon sport  via ons mooie evenement in Vroomshoop, waar haar vader Anton al vanaf dag 1 in het bestuur zit van Stichting Triatlon Vroomshoop. Als kind zat ze al op jonge leeftijd bij de zwemclub en later bij de waterpolo (ZPC De Zandstuve). Ze voelt zich dan ook als een vis in het water tijdens het eerste onderdeel van de Triatlon.
De waterpolotrainer van de dames zandstuve (Martin Scholten)  is ook fanatiek met wielrennen en hardlopen. Hij heeft voor goede trainingsschema’s gezorgd om het fietsen en hardlopen nog beter onder de knie te krijgen. Ze is hiermee de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan en doet ook mee aan triathlon van de landelijke politie waar zij werkzaam is als hoofd agente bij de bereden politie. Ooit werkzaam in Enschede en de laatste jaren vanuit Nunspeet waar de stal zich bevindt. Vanuit Nunspeet ben je binnen de kortste keren op de A50 / A28 en op die manier is de bereden politie snel inzetbaar in het hele land. Paardenliefhebster is ze ook al vanaf haar 5de en op haar 12de toen zij haar eerste pony van pa en ma kreeg. Momenteel heeft ze zelfs 3 paarden “thuis op stal staan” die ze onderhoud en traint . Haar man Gert, en haar kinderen Gijs (3jr) en Femke(5) helpen volop mee om alles bij te houden. Femke kan al prachtig vertellen over haar eigen pony en dat zij ook al enorm goed kan paardrijden!

De politie (mobiele eenheid) heeft er al eens voor gezorgd dat zij enkele dagen voor onze triatlon te horen kreeg te moeten werken en dus niet mee kon doen. Dat was toen het Nederlandse elftal tegen Japan een oefen wedstrijd speelde in Enschede. Ook is ze enkele jaren geleden al eens een week voor onze triatlon achterover van een paard gevallen,  waardoor ze dat jaar ook niet mee kon doen vanwege blessure leed.
Kortom, Suzanne maakt van alles mee en haar leven is bepaald niet saai te noemen. Dit jaar zal ze in Vroomshoop meedoen met de 1/4de Triathlon om ook te kwalificeren voor de NK Triatlon voor de politie. Als enige van de kandidaten doet zij mee op het parcours in Vroomshoop en haar tijd in Vroomshoop  zal overgenomen worden voor de kwalificaties voor het EK Nationale Politie. In aanloop hiervoor doet ze al aan een hele serie Triatlon evenementen mee zowel op de 1/8e als ook op de 1/4e .

Een “normale werkweek(38 uur)”ziet er voor Suzanne ongeveer als volgt uit:
Maandagavond hardlopen en daarna waterpolo, dinsdagavond fietsen, woensdagavond hardlopen en daarna waterpolo, vrijdagmorgen fietsen en zondagochtend of avond fietsen (als haar werk het toe laat met de diensten uiteraard). Tijdens het trainen zorgen haar man of haar (schoon)ouders voor de kinderen. Haar man Gert heeft weinig met intensief sporten maar ondersteunt soms het fietsen door mee te gaan op de e-bike. Gert werkt als zzp-er (multidiensten) in onder andere de bouw waardoor hij ’s avonds meestal redelijk op tijd thuis is en waardoor er vaak tijd is om te trainen.

Een sportieve inslag heeft ze haar hele leven al gehad, zwemmen is haar met de paplepel ingegoten en in 2011 is zij zelfs al eens onvoorbereid de ½ marathon van Berlijn gaan lopen. Avontuurlijk ingesteld en niet te veel denken in risico’s maar juist in kansen. Ze ziet overal de uitdaging wel van in en ze is gezegend met een sterk gestel. Ooit hoopt ze nog eens de 1/2e triatlon te doen en wat zou het mooi zijn als dat in Vroomshoop zou kunnen. Door alle ervaringen op andere triatlonwedstrijden heeft ze veel vergelijkingsmateriaal. Het mooie 50 meterbad in Vroomshoop, de goede organisatie waarbij de sporters met een gerust hart hun fiets in de wisselzone kunnen laten staan zonder dat er andere mensen bij kunnen komen, dat zijn hele positieve verschillen tov sommige andere Triatlon wedstrijden. “zelfs op de fietshelm krijg je nog een sticker met jou wedstrijdnummer”.

Vanwege haar werkzaamheden bij de politie is Suzanne al behoorlijk maatschappelijk betrokken, daarnaast is ze ook als vrijwilliger de hele dag in touw tijdens de triatlon in Vroomshoop. Tijdens de verschillende series helpt ze mee baantjes tellen bij het zwembad en verzorgt ze allerlei hand en spandiensten rondom het zwembad. Voor de waterpolo zit ze ook in de organisatie van de toernooien commissie.

Plaats een reactie