Uitbreiding in afstanden editie 2019

Vanaf 1 februari is inschrijven mogelijk voor De Haere Triatlon Vroomshoop. Het sportieve evenement in Vroomshoop (zwemmen, fietsen, hardlopen) wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 september.

In 2018 werd de halve triatlon toegevoegd aan De Haere Triatlon Vroomshoop. En ook dit jaar komt er een afstand bij: de zestiende triatlon. Ook wel de mini triatlon genoemd, zowel een mooie jeugdafstand als een start voor (wat oudere) debutanten.

De diverse afstanden zijn: 

  • halve triatlon: 1.9 km zwemmen – circa 92 km fietsen – 20.4 km hardlopen;
  • kwart triatlon: 1 km zwemmen – 40 km fietsen – 10 km hardlopen;
  • achtste triatlon: 500 meter zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen;
  • zestiende triatlon: 250 meter zwemmen – 10 km fietsen – 2.5 km hardlopen;
  • jeugd afstand (in diverse leeftijdscategorieën): 100 meter zwemmen – 4.8 km fietsen – 1 km hardlopen.

Individuele deelname bij de halve, kwart en zestiende. Bij achtste en jeugd kan zowel individueel of als team (duo of trio) worden deelgenomen.

Je kunt je inschrijven via de website  www.dehaeretriatlonvroomshoop.nlof rechtstreeks op de NTB site (www.ntbinschrijvingen.nl). Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan snel in. In 2018 waren de plekken voor de halve triatlon binnen 48 uur vol. Daarom is het aantal startplekken dit jaar verhoogd naar 80 deelnemers. 

De 1/16 triatlon afstand bestaat uit 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Vanuit diverse kanten werd een verzoek gedaan om deze afstand toe te voegen; als tweede (iets langere) jeugdserie maar zeker ook geschikt als kennismaking met de triatlon duursport.

Al voor de derde keer zal de Triatlon Vroomshoop gastorganisatie zijn van een Divisie wedstrijd van de NTB (Nederlandse Triatlon Bond). Dit jaar de finale van de 1eDivisie (een landelijke triatlon wedstrijd voor teams). Een mooie erkenning door de NTB voor de organisatie en een waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren. 

Plaats een reactie