Vrijwilliger van het eerste uur, Hans Otter

Hans Otter, 57 jaar geleden geboren en getogen te Westerhaar. Hier heeft hij na 14 dagen poging tot voetbal en niet beviel, jaren gekorfbald bij de plaatselijke S.D.O. Tegenwoordig is Hans woonachtig in Vroomshoop, gelukkig getrouwd met vrouwlief Marja, vader van 2 kinderen en opa van 2 kleinkinderen die hij beschouwt als zijn grootste hobby. Hans heeft in het verleden onder andere gewerkt bij KPN als kabellasser, bij @Home om bij mensen thuis internet aan te sluiten, als beveiliger gewerkt om pinautomaten te beveiligen (denk aan skimbeveiliging) en tegenwoordig werkzaam als elektromonteur bij Dynniq te Amersfoort (voorheen Imtech). Een bedrijf dat zich bezighoudt met de openbare verlichting. Hans is het meest werkzaam in het oosten des lands, om daar de storingen te verhelpen. Mooi detail, Hans heeft vorig jaar op 56-jarige leeftijd zijn MBO-diploma niveau 3 elektronica behaald waar hij erg trots op is en dat ook absoluut kan zijn.

Ongeveer 38 jaar geleden is Hans gevraagd om als vrijwilliger te fungeren als verkeersregelaar voor de Immerschool tijdens de avondvierdaagse. Sindsdien heeft hij het ‘vak’ verkeersregelaar nooit meer losgelaten. Hans maakt ook onderdeel uit van de groep verkeersregelaars Vroomshoop.
Hij heeft reeds zijn hele familie ermee besmet. Zijn vrouw, zoon en schoondochter zijn ook als verkeersregelaar actief bij verschillende evenementen in het dorp.

Hans is sinds de eerste triatlon in 2010 al vrijwilliger. Hij helpt mee met het opbouwen, wat al begint op dinsdagavond, tot en met het afbreken op zaterdagavond van het Parc Ferme bij het zwembad. Op de zaterdag van de triatlon zelf is Hans al vanaf 7 uur te vinden aan de rotonde op de Hammerweg/Kon.Beatrixlaan. Hier staat hij vanaf de opbouw van de triatlon tot de weg ’s avonds weer vrijgegeven kan worden. Dit doet hij met veel plezier en hij staat elk jaar op hetzelfde plekje. Het mooiste plekje al zegt hij zelf. Ondanks dat hij niet veel mee krijgt van de triatlon zelf, spreekt hij wel heel veel mensen op zo’n dag en geeft uitleg wat er gaande is in het dorp. Op de vraag of Hans nog een mooi anekdote zei hij: “Elk jaar komt dezelfde man met de vraag hoe hij nu naar de begraafplaats moet. Waarschijnlijk komt hij er elke zaterdag met een bosje bloemen, maar elk jaar moet ik hem weer uitleggen dat hij er niet langs kan en waar hij dan langs moet rijden om er wel te komen. Maar dat doe ik uiteraard met alle plezier”.
Ook de hele sfeer eromheen spreekt hem enorm aan. Al vanaf het opbouwen tot het afsluitingsfeest voor de vrijwilligers bij het zwembad is het enorm gezellig. Je spreekt de mensen en het is een en al gezelligheid. De organisatie heeft alles goed voor elkaar. Verzorgde lunchpakketjes, koffie, drinken, overal is aan gedacht. Het opbouwen gaat elk jaar steeds sneller omdat iedereen weet wat hij/zij moet doen en op het afsluitingsfeest is het ook prima vertoeven.

Als antwoord of hij nog verbeterpunten heeft voor de organisatie geeft Hans aan dat deze reeds al zijn doorgegeven. Verder kan hij ze zo ook niet benoemen.

Wij, als organisatie, hopen dat Hans nog jaren het gezicht zal zijn bij de rotonde aan de Hammerweg!

Plaats een reactie