wethouder Oudendijk

Je krijgt nooit een tweede kans…

 

… voor een eerste indruk. En ik moet zeggen dat dat ook niet nodig was toen ik vorig jaar voor het eerst als wethouder sport van de gemeente Twenterand kennismaakte met de Triatlon Vroomshoop. Wat een professionaliteit, wat een enthousiasme, wat een creativiteit. Kortom: wat een evenement!

Nu weet ik wel dat de Vroomshopers altijd weer nieuwe initiatieven bedenken en vooral ook: dat ze de juiste wegen weten te bewandelen om zaken gedaan te krijgen. Kijk maar eens rond in Vroomshoop wat daar de afgelopen jaren gecreëerd is. Het Punt, Het monument Sluis V, Vroomshoop heeft inmiddels een dorpsraad, er is een Gezondheidscentrum in aanbouw en afgelopen mei werd er weer een nieuw evenement toegevoegd aan Vroomshoop, de Kortebaandraverij. Zomaar enkele voorbeelden van ontwikkelingen waarin de samenleving van Vroomshoop een belangrijke bijdrage heeft en waar de samenleving ook veel plezier aan beleeft.

Misschien dat niet iedereen direct het verband tussen die ontwikkelingen ziet, maar dat zie ik wel. Namelijk dat hieruit de levendigheid van Vroomshoop blijkt en die levendigheid zie ik in overvloed terug bij de Triatlon. In zeven jaar tijd is de organisatie erin geslaagd hier een sportevenement met landelijke allure neer te zetten en dat vind ik een groot compliment waard. Van heinde en verre komen atleten naar Twenterand om hier hun sport te beoefenen en misschien wel met als doel om een persoonlijk record te halen. Of als recreant, maar wel met oog voor de prachtige, bosrijke omgeving. Ook een reden om mee te doen. En opvallend is ook het aantal jeugdige deelnemers. Dat doet mij als wethouder Sport goed, want het is weer een positief bewijs dat de jeugd wel degelijk bezig is met een gezond en fit leven.

Wat ik tot slot niet onbenoemd wil laten is de nimmer aflatende inzet van de vrijwilligers. Want geen samenleving zonder vrijwilligers. Hun inzet lijkt normaal en vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat u en ik er oog en waardering voor hebben. Deze mensen zetten, samen met de organisatie, deelnemers en toeschouwers van de Triatlon Vroomshoop, Twenterand op de kaart.

De eerste indruk was al verpletterend, de tweede zal dat ongetwijfeld ook zijn. Ik wens u allemaal een sportieve en mooie Triatlon toe.

Bert Oudendijk,

Wethouder Sport gemeente Twenterand

 

Plaats een reactie