Yess daar wil ik bij zijn

Het is 2009 en Vroomshoop viert haar 150 jarig bestaan. Tal van exposities en activiteiten zullen dat jaar de revue passeren maar er is 1 evenement dat direct mijn speciale aandacht trekt en dat is de triatlon. Een triatlon in Vroomshoop, het zal toch niet?

Het gerucht van begin dat jaar werd waarheid en voor september stond de wedstrijd vetgedrukt in de agenda’s van veel sportieve dorpsgenoten. Het zwem-, fiets- en loopfestijn was me niet helemaal onbekend. Na eerdere deelname in Tubbergen, Bornerbroek en Holten (alle drie héél lang geleden) dan nu een wedstrijd in je eigen dorp. Super!

Het trainen werd met een groepje opgepakt en vooral op het voor veel deelnemers beruchte zwemonderdeel was dit hard nodig. Het werd een fantastische dag met schitterend weer, waarbij de toeschouwers rijen dik aan de kant de deelnemers stonden aan te moedigen. Langs het loopparcours zorgden verschillende buurten voor gezelligheid met een hapje en drankje en muziek. Helemaal mooi was het om dat jaar als Prins van De Smoezen samen met mijn Adjudant Arno Botter de wedstrijd te kunnen finishen. In de volgende jaren waren commentaren van deelnemende vrienden uit omliggende plaatsen: “Vroomshoop voelt als een warm bad” en “nou, nou dit had ik niet gedacht”. Het is goed om te zien dat het evenement in de loop jaren flink is gegroeid. In aantal deelnemers, in aantal vrijwilligers, in aantal sponsoren en in professionaliteit en niveau van de wedstrijd. Het is knap om als organisatie eens per jaar alles uit de kast te halen en zo’n spetterende
dag te organiseren. De triatlon zet Vroomshoop op de kaart! Als deelnemer leef je onbewust een groot deel van het jaar naar deze dag toe. Datum blokkeren in je agenda, globaal trainingsschema maken, en zorgen dat je richting september fit wordt. Ondertussen ben ik overgestapt van de achtste naar de 1⁄4 triatlon en heeft onze dochter ook al 2x meegedaan aan het individuele onderdeel voor de jeugd en onze zoon als onderdeel van een team. En dan is het 2018 en is het tijd voor de 10e deelname. Moeilijk om vol te houden? Als je het enthousiasme en de verschillende inspanningen bekijkt absoluut niet. Je wordt er in meegezogen en schrijft je als vanzelfsprekend ieder jaar weer in.

Triatlon Vroomshoop: Way of Life!
Jeroen Geerdink

Plaats een reactie