Veel gestelde vragen

Voor de jeugd- en volwassen afstanden gelden leeftijdsrichtlijnen. Deze richtlijnen schrijven een minimum en een maximum leeftijd voor, bij deelname aan een bepaalde afstand. Valt je geboortejaar buiten deze grenzen kun je deze ook niet kiezen tijdens de inschrijvingen.

Tijdens het indelen moeten 500 personen in een startserie en een baan worden ingedeeld. Het is onmogelijk om aan de wensen van iedereen te voldoen, we doen echter ons best. Tijdens het inschrijven kun je in een tekstvak opmerkingen mee geven, dit is de geëigende plaats om je verzoek te doen.

Last minute verzoeken kunnen bijna nooit worden gehonoreerd, omdat dan de indeling al in de steigers staat en een enkele wijziging gevolgen kan hebben voor meerdere series, banen et cetera.

Zwemmen, fietsen, rennen en meer: triathlon is een heel veelzijdige sport voor kinderen die van afwisseling en uitdaging houden. Meedoen kan op ieder niveau en plezier staat voorop.

Er zijn in Nederland steeds meer wedstrijden waar kinderen op een fijne, laagdrempelige manier kunnen kennis maken met de (wedstrijd)sport. En waar ze jarenlang ervaring kunnen opdoen, om zichzelf te ontwikkelen als atleet.

Meer informatie vind je hier.

Je krijgt van de organisatie een leenbadmuts toegewezen met een unieke kleur voor die baan. Deze kleuren worden gebruikt om het tellen van de banen te vergemakkelijken. De badmuts dient dus gedragen te worden tijdens het hele zwemonderdeel. Na het zwemmen kun je de badmuts afgeven aan de vrijwilligers die hier voor jullie staan

Of er met een wetsuit gezwommen mag worden hangt af van de temperatuur van het zwemwater. Dit wordt op de ochtend van de triatlon gemeten, door jury en organisatie. De regels van de NTB worden gevolgd mbt tot de temperatuursgrenzen:

Voor de afstanden tot en met de kwart triatlon gelden de volgende regels:

  • Boven de 22°C is het verboden met wetsuit te zwemmen.
  • Tussen de 15,9°C en 22°C mag je met een wetsuit zwemmen.
  • Onder de 15,9°C moet je met een wetsuit zwemmen.

Voor de halve triatlon gelden de volgende regels:

  • Boven de 24,6°C is het verboden met wetsuit te zwemmen.
  • Tussen de 15,9°C en 24,6°C mag je met een wetsuit zwemmen.
  • Onder de 15,9°C moet je met een wetsuit zwemmen.

Historisch gezien mag er met een wetsuit gestart worden, maar is het niet verplicht (definitief wordt dit vastgesteld op de ochtend van de wedstrijd). De temperatuur schommelt vaak rond de 20°C.

, pulvinar dapibus leo.

Het ‘estafette stokje’ tijdens de trio’s is de mylaps chip die om de enkel wordt gedragen (ook door de zwemmer). Nadat de zwemmer heeft gezwommen en bij de wisselzone is aangekomen, wordt de chipband overgedragen aan de fietser. De fietser mag al in volledig tenue inclusief helm wachten op de zwemmer. De helm moet ten alle tijden gedragen worden, met gesloten kinband, op het moment dat de fiets niet is opgehangen! De fietser vertrekt vanaf de eerste wissel, neemt zijn fiets aan de hand de wisselzone uit en start zijn fietsproef. Bij terugkeer op het zwembad stapt de fietser af voor de balk. Vanaf de balk dient er gelopen te worden met de fiets aan de hand, de fiets wordt opgehangen in het rek (op je eigen plek) en de fietser geeft de mylaps chip over aan de loper. De loper wacht in de tweede wisselvak (nabij de uitgang richting lopen/fietsen) op de fietser. Na overgeven van de chip start de loper aan zijn onderdeel.

Het laatste rechte stuk mag als trio gelopen worden om gezamenlijk te finishen

Alleen degene die een startnummer dragen of een polsbandje voor ouder/begeleider hebben en vrijwilligers/organisatie/jury hebben toegang tot de wisselzone.

Alle andere personen hebben geen toegang tot de wisselzone.

Het is niet de bedoeling om te recreëren in de wisselzone. Er zijn op elk moment meerdere series aan de gang, deze sporters (waar jij zelf ook deel van uitmaakt) willen ook graag een ongehinderde wissel.

Compressiekousen zijn bij het zwemmen niet toegestaan.Tubes zijn alleen toegestaan als er tijdens het zwemmen een wetsuit gedragen mag worden.
Bij het fietsen en lopen zijn compressiekousen en tubes wel toegestaan, deze kun je dus tijdens de wissel aantrekken.

Het is niet de bedoeling om te recreëren in de wisselzone. Er zijn op elk moment meerdere series aan de gang, deze sporters (waar jij zelf ook deel van uitmaakt) willen ook graag een ongehinderde wissel.

De annuleringsvoorwaarden van de NTB zijn van toepassing, de onderstaande regels zijn van toepassing:

  • Bij afmelding minimaal 90 dagen voor het evenement ontvangt u het complete inschrijfgeld retour.
  • Bij afmelding minimaal 30 dagen voor het evenement ontvangt u 50% van het inschrijfgeld retour.
  • Bij afmelding korter dan 30 dagen voor het evenement ontvangt u geen inschrijfgeld retour.
Scroll naar boven