De Jong & Laan hoofdsponsor Triatlon Vroomshoop!

Vanaf 2023 zal de Triatlon Vroomshoop verder gaan met een nieuwe hoofdsponsor. De nieuwe naam wordt de Jong & Laan Triatlon! Na 12 jaar draagt hoofdsponsor De Haere, praktijk voor fysiotherapie, het stokje over aan dit eveneens van origine Vroomshoopse bedrijf.

De Haere, met vestigingen in zowel Vroomshoop als de rest van Twente, geeft het stokje van hoofdsponsor dit jaar over aan de Jong & Laan. Logischerwijs blijft De Haere de triatlon zeker ondersteunen. De Haere collega’s Frederik Jaspers Faijer en Bert Luchies, beiden fervent sporters, willen dit evenement zelf ook niet missen en dragen met alle collega’s de Triatlon Vroomshoop een warm hart toe.
Gerrit Drenthen en Niek Warringa, beiden Vroomshopers en werkzaam bij de nieuwe hoofdsponsor (als resp. sr. adviseur en vestigingsmanager), zijn blij dit met hun bedrijf te kunnen doen. Samen ambities waarmaken is wat de Jong & Laan wil doen. ‘De triatlon is een geweldig evenement in Twenterand; bekend in de wijde omgeving en georganiseerd door mensen die samen ambities waarmaken. Daar maken wij graag onderdeel van uit’, aldus Warringa. ‘Ook de Jong & Laan bestaat uit een sportieve en ambitieuze club mensen die we vast op of om het parcours zullen zien’, aldus Drenthen.

Editie 2023

Na het succes van de doorstart (na corona in 2022) met zo’n 400 deelnemers zal de Jong & Laan Triathlon ook in 2023 weer gaan knallen. Het parcours is gelijk aan vorig jaar. Toen was het fietsparcours reeds gewijzigd ten opzichte van eerdere edities. Deze 13 e editie kunnen de triatleten kiezen om mee te doen met de ‘achtste’ 1/8 (0,5 km zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) of de 1/4 triatlon (1km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Dat kan en mag individueel, maar ook in trio’s. Voor de jeugd is er een speciale jeugdafstand; de 1/16 e triatlon. Gestart wordt bij het zwembad van Aquapark de Zandstuve waarna de sporters het parcours fietsend en lopend vervolgen met als kloppend hart de rotonde aan de Hammerweg, alwaar ook de finish zal zijn.

‘Bokaaltjes voor de lokaaltjes’

Nieuw dit jaar is de Triatlon FunRace ‘Bokaaltjes voor de lokaaltjes’! Een onderdeel specifiek voor deelnemers uit Twenterand en de omliggende dorpen. Het betreft 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen (1/16 e ). Dat mag ook in duo’s of trio’s. Fietsen mag met dikke banden, driewielers of opoe fietsen. Tevens zijn zwembandjes en snorkels toegestaan. Strings en flippers in het zwembad zijn echter verboden. Hardlopen op klompen of met rollators is voor eigen risico. Een medaille is er voor iedereen.

Organisatie erg enthousiast

Andre Boshoeve, zelf ervaren triatlon crack en racedirecteur vertelt: “vorig jaar heb ik bij de finish veel enthousiaste sporters gesproken. Een veel gehoorde reactie was ‘super leuk parcours, goed weer en een top organisatie’! Trots op en complimenten aan onze 150 vrijwilligers! Wij rekenen ook dit jaar op het enthousiasme bij deelnemers en vrijwilligers.”

Ook op de toeschouwers rekenen wij weer in groten getale. Het is genieten van de aanmoedigingen van de vele bekenden, een drankje van Kremer en de sfeer verhogende muziek van Smoezenbloazers, vertelt Andre. Dat maakt toch vaak dat je net een beetje extra kunt geven. Wij zijn ook super blij met onze nieuwe en vertrouwde sponsoren die er altijd voor ons allen zijn.


Inschrijving geopend
De inschrijving voor de de Jong & Laan Triatlon 2023 is geopend. Graag zien wij iedereen op 9 september in Vroomshoop op of langs het parcours!

Scroll naar boven